Shopping Cart

GRATIS verzending vanaf €10,- | Volg ons op Instagram!

Microdosing FAQ

Hoeveel moet ik nemen bij microdoseren?

Microdoseren is wanneer je een kleine hoeveelheid van bepaalde stoffen, zoals psilocybine of LSD, inneemt om positieve effecten te voelen zonder super high te worden. Je neemt ongeveer 1/10 van de gebruikelijke dosis.

  • 1P-LSD: Start met 6 tot 8 druppels per keer, verhoog dit met maximaal 1 druppel per dag tot je het juiste effect hebt behaald. Voor de ene persoon is 8 druppels een perfecte dosis, voor de ander kan dat wel 12 zijn. Let op: later op dezelfde dag druppels bijnemen heeft geen zin, dit verlengt het effect maar versterkte het niet.
  • Psilocybine (Truffels & paddo’s): de truffels zitten handig verpakt in porties van 1 gram. Voor de meeste mensen is dit een goede dosis om mee te microdoseren. Het kan zijn dat je er achter komt dat het toch te veel is, dan zou je deze portie kunnen halveren. Als je paddo’s zelf kweekt dan is het raadzaam deze te drogen en te vermalen tot een poeder. Start dan met 0.1 tot 0.2 gram en verhoog (of verlaag) het met 0.1 gram per dag tot je de juiste hoeveelheid hebt gevonden.

Ik heb ADHD, kan ik ook microdoseren?

Er zijn geen officiele onderzoeken gedaan naar het effect van microdoseren op mensen met ADHD of ADD. Echter als je kijkt naar de problemen die mensen met met ADHD of ADD hebben dan zijn dit veelal problemen met de concentratie en het vertonen van uitstelgedrag. Dit zijn natuurlijk nét de dingen waar microdoseren een positief effect op heeft, meer en meer mensen (waaronder medici) vinden microdoseren een geschikt alternatief voor de chemische medicatie zoals ritalin. Wij raden je echter aan om eerst je arts te raadplegen alvorens je microdoseren gaat combineren met medicijnen of wil stoppen met medicijnen om over te gaan op microdoseren.

Wat zijn truffels?

Veel mensen denken dat de truffel en de paddo totaal verschillende producten zijn maar niets is minder waar. De paddo groeit normaal gesproken vanuit mycelium, een netwerk van draden van de schimmel. De paddo groeit echter alleen onder bepaalde omstandigheden, als deze niet aanwezig zijn dan zal het mycelium de voedingsstoffen ondergronds willen opslaan en doet dat door middel van het groeien van truffels.

Het doel is om zodra de omstandigheden wel juist zijn alsnog de paddo te kunnen laten groeien. In tegenstelling tot de paddo heeft de truffel een zeer constante hoeveelheid psilocybine per gram en daardoor is de truffel dus beter geschikt om vers mee te microdoseren.

Kan je verslaafd raken aan microdoseren?

De middelen waarmee meestal wordt gemicrodoseerd zijn psilocybine (truffels en paddo’s) en LSD (wij verkopen de legale variant 1P-LSD) en deze middelen zijn niet verslavingsgevoelig. Dat betekend dat er niet snel lichamelijke of geestelijke afhankelijk zal optreden van regelmatig gebruik of dat er ‘afkickverschijnselen’ zullen zijn na het stoppen met gebruiken.

Echter de secundaire effecten kunnen een verslavende werking hebben, dit zijn juist de effecten waarvoor je zal microdoseren. Nagenoeg iedereen zal blij zijn met een verhoogde concentratie, beter humeur, minder stress of meer ‘werken in een flow’. Dit zou ertoe kunnen zorgen dat je verslaafd raakt maar de praktijk wijst uit dat dit risico enorm laag is, sterker nog; het vergt een zekere discipline om volgens een protocol te microdoseren. Je zal er achter komen dat je het met enige regelmaat kan vergeten om in te nemen!

Hoe vaak moet ik microdoseren?

Er zijn een aantal manier waarop je hiermee kan omgaan, hiervoor zijn diverse protocollen ontwikkelt. Zo is het het protocol van Paul Stamets waar je 4 dagen achter elkaar een microdosis neemt waarna je 3 dagen niks inneemt, hierna start het protocol opnieuw. Dan is er het protocol van James Fadiman waar je op dag 1 een dosis neemt gevolgd doot 2 dagen geen dosis, hierna begin je weer bij dag 1.

De meer ervaren microdoseerders stappen vaak over op een intuïtief protocol waar ze alleen microdoseren op de dagen dat ze het nodig hebben of dat het goed voelt om te doen.

Microdoseren met 1P-LSD, hoe werkt dat?

Vanwege de lange werking van dit middel (10 tot 12 uur) is het raadzaam om dit aan het begin van je dag te doen, haal het flesje uit de koelkast en schud het even. Druppel een aantal druppels in je mond (het aantal druppels is persoonsafhankelijk) en laat het enkele minuten in je mond alvorens je het doorslikt. Normaal water breekt de werking van het middel af, zorg dus dat je van 30 minuten voor tot 30 minuten na het innemen geen water drinkt.

Hoe moet ik de truffels innemen?

De truffels zijn verpakt in kant en klare microdoseer porties van 1 gram per stuk, geleverd in een strip van 6 porties. Neem bij je ontbijt 1 gram uit de verpakking (laat de rest nog dicht voor een betere houdbaarheid) en slik deze in zijn geheel door, niet kauwen! Je kan dit doen met bijvoorbeeld een glas water of melk maar gebruik geen koolzuurhoudende dranken. Sommige mensen zijn van het ‘trippen’ gewend te kauwen op de truffels, dit zort ervoor dat de werkzame stof psilocybine sneller wordt opgenomen door je lichaam waardoor de trip sneller begint.

Echter dit is niet wat je wil bij microdoseren, door niet te kauwen wordt de stof geleidelijker opgenomen door je lichaam waardoor je geen piek ervaart maar een rustig effect. Het is ook mogelijk om de truffels door een fruit- of groenteshake te mengen als je problemen hebt met de smaak van de truffels.

Kan ik alcohol drinken en microdoseren tegelijk?

Er zijn geen aanwijzingen dat dit voor problemen zou kunnen zorgen, echter moet je jezelf wel afvragen of het een combinatie is die je wil maken. Alcohol werkt verdovend op het lichaam en haalt remmingen weg, microdoseren zou je scherp en alert moeten maken dus zal het elkaar gaan tegenwerken.

Microdoseren en sporten, gaat dat samen?

Er zijn absoluut genoeg mensen die het microdoseren gebruiken voor verbeterde sportprestaties. Ook in de topsport komt het voor dat athleten hier gebruik van maken, de juiste dosering zorgt namelijk voor een verhoging van je cognitieve functies, je bent dus scherper en hebt meer focus voor wat je doet en tevens zijn er gebruikers die een verbetering van uithoudingsvermogen rapporteren na het microdoseren. Na het sporten kan het zomaar zijn dat je ervaarde dat je in een echte flow zat tijdens jouw workout, het verliep soepel en hierdoor verhoog je je prestaties.

Mag ik deelnemen aan het verkeer als ik microdoseer?

Theoretisch gezien ben je onder invloed van een drug als je aan het microdoseren bent, dat is belangrijk om je te realiseren voordat je er aan begint. Indien je bij een (ernstig) ongeval betrokken raakt als bestuurde van een voertuig kan je verplicht worden mee te werken aan een bloedonderzoek waarmee het gebruik kan worden aangetoond met alle mogelijke gevolgen van dien.

Dat gezegd hebbende, met microdoseren zou je prima moeten kunnen deelnemen aan het verkeer want voor veel gebruikers zorgt het voor een verbetering van concentratievermogen en alertheid. Als je de juiste dosis neemt zou het microdoseren op geen enkele wijze jou op een negatieve manier mogen beinvloeden in zowel gedrag als gevoel. Wij willen wel met klem aanraden om als je voor het eerst gaat microdoseren of nog bezig met met het uitzoeken van jouw ideale dosis géén deel te nemen aan het verkeer.

Lees hier een artikel over de legaliteit van het microdoseren met psilocybine.

Is microdoseren veilig?

Over het algemeen wordt microdoseren als veilig beschouwd, maar het is belangrijk om te onthouden iedereen anders reageert en dat je het best niet aan het verkeer kan deelnemen als je nog niet bent gewend aan microdoseren. Er is nog weinig degelijk onderzoek gedaan maar microdoseren dus het is nog niet vast te stellen wat de lange termijn effecten kunnen zijn. 

Als je bekend bent psychische klachten of de genetische aanleg hier voor, zoals psychoses en andere verregaande aandoeningen (een “simpele” depressie is geen probleem) dan is het raadzaam om een arts te raadplegen alvorens te starten met microdoseren.

We zijn bereikbaar via Whatsapp!