Shopping Cart

GRATIS verzending vanaf €10,- | Volg ons op Instagram!

Hoe gebruik je microdosing truffels?

De meeste mensen microdoseren aan het begin van de dag zodat ze gedurende de dag hier profijt van hebben, daarnaas komt het ook voor dat het wordt gebruikt in de avond voor een betere nachtrust. Omdat de uitwerkingen per persoon verschillen is dit iets waar je zelf mee moet experimenteren, als je net begint dan raden we je aan om in de ochtend te beginnen

Ontbijten met truffels

Gebruik je truffels bij voorkeur voor of tijdens je ontbijt, open je microdosing portie door deze uit de strip te knippen zodat de andere porties dichtblijven. 1 portie is altijd nagenoeg 1 gram, dit is voor de meest mensen een goede dosis. Slik deze gram truffels in 1x door met een glas water, je moet er niet op kauwen! Sommige mensen zijn door het trippen gewend om te kauwen op de truffels, dit zorgt echter voor een versnelde opname van de werkzame stof en hiermee verkort je ook de duur. Door de truffels heel door te slikken kan je lichaam de stof geleidelijker opnemen waardoor je langer profijt hebt ervan. Sommige mensen die gevoelig zijn die kunnen door te kauwen al hele lichte trip verschijnselen krijgen, een onprettig, opgejaagd of gestressed gevoel. Dit is natuurlijk het tegenovergestelde van wat je wil bereiken en daarom is het belangrijk dat je ze in hun geheel doorslikt.

Gebruik het bij je ontbijt

Hoe gebruik je microdosing truffels - ontbijt

Knip 1 dosis uit de strip

Hoe gebruik je microdosing truffels - uitknippen

Wegspoelen met water

Hoe gebruik je microdosing truffels - spoelen met water

Bewaren in de koelkast

Hoe gebruik je microdosing truffels - bewaren in koelkast

Hoe bewaar je de truffels?

Hier kunnen we kort over zijn, je moet ze in de koelkast bewaren voor de beste houdbaarheidsduur. Zorg dat je de individuele dosissen zo lang mogelijk gesloten houdt, zodra deze open is kan je ze nog enkele dagen bewaren. De gesloten verpakking kan je tot wel 2 maanden bewaren in de koelkast. Heb je om welke reden dan ook niet de mogelijkheid om de truffels in een koelkast te bewaren dan kan je nog overwegen om ze te drogen. De beste manier is om dit te doen met een voedseldroger, als je die niet hebt dan kan je alle truffels uit de verpakking halen en met een met zo fijn mogelijk snijden en ze vervolgens laten drogen aan de lucht. Leg ze op een stukje keukenrol bijvoorbeeld bij een verwarming tot alles helemaal droog is. Zorg dat je ook over de truffels heen nog een stuk keukenrol legt want direct zonlicht kan de werking van psilobybine afbreken. Let op: doordat het vocht nu uit de truffel is moet je ook minder gebruiken als 1 gram natuurlijk, je zult er door te experimenteren achter moeten komen hoeveel dit is.

De juiste instelling is belangrijk

Wat veel mensen die beginnen met microdoseren doen is na het innemen ‘wachten op wat er komen gaat’, dit is echter een verkeerde instelling. De effecten van microdoseren zijn erg subtiel, ook wel sub-perceptueel genoemd. Als je een duidelijk voelbaar effect ervaart dan heb je waarschijnlijk een te hoge dosis genomen.

Zorg dat je dus vooral niet te veel bezig bent met het feit dát je aan het microdosen bent en met de effectie die je graag zou ervaren maar ga gewoon aan de gang met je dag en laat alles rustig over je heen komen. De kans is groot dat je gedurende de dag zelfs vergeet dat je die ochtend met psychedelica hebt ontbeten maar als je aan het eind van de dag terug kijkt en reflecteerd op je dag is het moment dat je kan vaststellen wat je ervan hebt gemerkt.

Reflecteren, evolueren en aanpassen

Aan het eind van de dag dat je een microdosering hebt genomen ga je terugkijken naar hoe je dag is verlopen, vergelijk situaties met hoe je die normaal ervaarde en hoe het nu is gegaan. Misschien heb je niks gemerkt, het kan zijn dat je dag juist minder is gegaan maar vaak zul je zien dat op een klein niveau je echt verschillen hebt waargenomen. Benieuwd naar de meest voorkomende voordelen van het microdosen? Lees dan deze blog

Ga voor jezelf na of de effecten die je hebt waargenomen wenselijk zijn, je hebt misschien wel voor- én nadelen ervaren. Aan de hand hiervan ga je je volgende dosis bepalen. Voor de meeste mensen is 1 gram een prima dosis maar sommige mensen zijn overgevoelig en hebben maar de helft nodig terwijl een ander wellicht zelfs wel 2 gram per keer gebruikt. Het vinden van de perfecte microdosing dosis heet de sweetspot. Dit is voor jou de perfecte hoeveelheid truffel om mee te microdoseren, je ervaart wel alle voordelen maar niet de nadelen van een beginnende trip. Veel mensen vinden het fijn om een dagboek bij te houden waarin ze hun dosis en ervaringen van die dag noteren zodat ze hier later op terug kunnen kijken.

Geef een reactie
We zijn bereikbaar via Whatsapp!