Shopping Cart

GRATIS verzending vanaf €10,- | Volg ons op Instagram!

Kweekinstructies voor de growkits

Kweken met onze kweeksets is super eenvoudig. Dankzij een volledig gekoloniseerd substraat zonder vulstoffen hebben deze sets totaal geen onderhoud nodig. U hoeft niet eens veel te doen om uw eerste flush met extra veel psilocine te krijgen. Volg de stappen hieronder en u bent verzekerd van een rijke oogst!

Stap

1

Haal de kweekset, de plastic zak en de paperclip uit de doos. Verwijder het deksel van de kweekset (deksel goed bewaren). Spoel de deksel af onder stromend water. U hebt deze later weer nodig.

Stap

2

Plaats de kweekset zonder deksel in de meegeleverde plastic zak. Schuif de opening van de zak onder de bodem met de micro perforatie naar boven. De opening van de zak is nu grotendeels afgesloten. U hoeft zich verder geen zorgen te maken om de luchtcirculatie.

Stap

3

Vanaf het moment dat u kleine bolletjes ziet groeien (zie foto), kunt u de zak rechtop gaan zetten. Geen water geven. De eerste paddo’s zullen zichtbaar zijn na ongeveer 1 week.

Stap

4

Plaats de kweekset in een gebied met genoeg daglicht en in eent emperatuur van tussen de 18 °C en 28 °C. Plaats de kweekset NOOIT in direct zonlicht. Hoewel paddo’s bij vrijwel elke temperatuur boven de 15 °C zullen gaan groeien is 23 °C de ideale temperatuur voor een optimale oogst. Speciale hittematten zijn verkrijgbaar om deze temperatuur te garanderen en niet de gehele ruimte te hoeven verwarmen.

Stap

5

Laat de zak vanaf deze fase (zie foto) de hele tijd een beetjeo pen staan, zodat het vocht een beetje kan verdampen. Te veel vocht is niet goed. Uw eerste oogst zal ongeveer een week na het verschijnen van de eerste bolletjes zijn. Zorg ervoor dat u oogst voordat de eerste sporen gaan vallen!

Stap

6

Deze sets produceren meerdere mushroomoogsten. Hiervoor vult u na de eerste oogst de kit met schoon kraanwater. Dit proces staat bekend als cold-shock en blaast nieuw leven in het mycelium en zorgt ervoor dat er weer voldoende vocht aanwezig is voor de paddo’s om te gaan groeien.

Stap

7

Plaats het deksel van de kweekset terug op de kit. Laat de set 12 uur rusten. Open een hoekje van het deksel en laat overtollig water weglopen. Vanaf hier kunt u de instructies van stap 1 opnieuw volgen. Dit proces kan meerdere keren worden herhaald.

Telen met behulp van een warmtematje

Plaats de plastic zak met de Growkit erin op de warmtemat. Schakel na 2 dagen de warmtemat uit en wacht tot de knoppen zich hebben ontwikkeld, dat duurt in de meeste gevallen tussen de 5 en 10 dagen. Schakel de warmtemat dan weer in en maak de zak van boven iets open, zodat het vocht goed kan verdampen.

Wat te doen als na 10 dagen de knoppen er nog niet op staan

Haal de koek uit het plastic bakje, zet deze op zijn kant terug in het plastic bakje en begin opnieuw met 2 dagen warmtematje aan en dan weer uit.

We zijn bereikbaar via Whatsapp!