Your Cart

Bestellingen tussen 20 juli en 10 augustus worden ivm vakantie verzonden vanaf maandag 12 augustus.

Lion’s Mane capsules

Lion’s Mane capsules

 32,50

Bekend als Lion’s Mane maar ook als pruikzwam, is deze fascinerende paddenstoel al millennia een vast onderdeel van traditionele Boeddhistische gebruiken. Oorspronkelijk uit de gematigde klimaten van AziĂ«, heeft deze schimmel een rijke historie.

Met zijn unieke, bolvormige uiterlijk en crèmekleurige tinten, bestaat Lion’s Mane uit een reeks fijne stengels die samen zijn pluizige uiterlijk creĂ«ren. Deze kenmerkende eigenschappen hebben deze paddenstoel diverse bijnamen opgeleverd. De Latijnse naam, Hericium erinaceus, betekent ‘egel’, een subtiele knipoog naar zijn opvallende, stekelige vorm.

In Nederland is de paddenstoel beter bekend als pruikzwam. Echter, binnen de gastronomische kringen van Nederland en BelgiĂ« is de naam ‘pom pom blanc’ veelgebruikt, wat refereert aan de witte pompoms die cheerleaders vaak dragen. Ook heeft deze paddenstoel in China de interessante bijnaam ‘Hou Tou Gu’ of apenkop, en in Japan wordt het vaak aangeduid als de bergmonnik.

Uitverkocht

Waar komt deze paddenstoel vandaan?

Lion’s Mane paddenstoelen maken, net als andere schimmels, deel uit van een uitgebreid ondergronds myceliumnetwerk dat helpt de aarde samen te binden. Dit mycelium is een complexe structuur van schimmeldraden of hyfen, die kan ontstaan uit slechts Ă©Ă©n enkel spoor.

Uit dit ondergrondse netwerk ontwikkelen zich vruchtlichamen, waaronder in dit geval de Lion’s Mane. Schimmels zijn uitzonderlijk goed in het detecteren van voedingsstoffen uit hun omgeving en groeien er op een efficiĂ«nte manier naartoe. Zo effectief zelfs dat in Japan een bepaalde schimmelsoort (Physarum) gebruikt werd om optimale metrolijnen in en rond Tokyo te ontwerpen—een schitterende illustratie van hoe we de kracht van de natuur ten voordele kunnen gebruiken.

Lion’s Mane heeft een lange geschiedenis, vooral in China, en komt verder veel voor in Noord-Amerika en Noord-Europa. De schimmel, beter bekend als pruikzwam, gedijt als een parasiet die wonden in met name oude beukenbomen opzoekt. Hier kan een enkele Lion’s Mane zich tot wel 40 jaar lang voeden, waarbij het vruchtlichaam in het wild tot 50 cm in diameter kan bereiken.

Tegenwoordig zijn de meest verkrijgbare Lion’s Mane-paddenstoelen gekweekt. Het is van essentieel belang dat deze in een schone omgeving op boomstammen of gesteriliseerd zaagsel worden geteeld.

Lions Mane op boomstam Zelfmicrodoseren
De Lion's Mane paddenstoel groeit graag op bomen

Wat zijn de voordelen van het gebruik van deze paddenstoel?

Pruikzwam, zoals hij in Nederland wordt genoemd, is al eeuwen een populair ingrediënt in Azië en wint de laatste tijd ook in Nederland aan populariteit. Steeds meer supplementen, waaronder extracten, maken hun entree op de markt.

Deze fascinerende paddenstoel biedt verschillende gezondheidsvoordelen:

  1. Bevordering van Cognitieve Functies: Het kan een belangrijke rol spelen in de ontwikkeling en het onderhoud van neuronen en myeline in de hersenen. Myeline is een cruciaal eiwit dat bijdraagt aan het functioneren van neurale sensoren. Dit kan leiden tot verbeterde concentratie en leerprestaties.

  2. Versterking van het Immuunsysteem: Er zijn aanwijzingen dat het een gunstige invloed heeft op het immuunsysteem, vooral met betrekking tot ontstekingen en oxidatieve stress. Studies met muizen hebben een positief effect aangetoond op het gastro-intestinale immuunsysteem. Ander onderzoek suggereert dat de proteĂŻnen in in deze paddenstoel gunstig zijn voor de darmflora.

  3. Verbetering van de Gemoedstoestand: Er is onderzoek uitgevoerd in Japan dat aantoont dat het consumeren van Lion’s Mane de gemoedstoestand kan verbeteren. In de studie ervoeren vrouwen die koekjes met Lion’s Mane-extract aten minder irritatie en negatieve emoties in vergelijking met de groep die koekjes zonder het extract aten.

Je kan Lion's Mane op verschillende manieren innemen

Lion’s Mane is niet alleen een visueel wonder, maar ook een culinaire traktatie met een veelzijdig smaakprofiel. Veel fijnproevers vergelijken de subtiele zoetheid en de structuur ervan met krabvlees.

Er zijn meerdere manieren om Lion’s Mane klaar te maken en te consumeren, en het is eenvoudig om thuis te doen. Hier zijn enkele suggesties:

  1. Capsules: Voor een handige en efficiĂ«nte manier om alle gezondheidsvoordelen van Lion’s Mane te ervaren, bieden we capsules aan die speciaal zijn vervaardigd uit de vruchtlichamen van deze bijzondere paddenstoel. Hierbij wordt bewust geen gebruik gemaakt van mycelium dat op graan is gekweekt, aangezien dit weinig tot geen gezondheidsvoordelen zou bieden. Het resultaat is een krachtig en puur product waar we 200% achter staan, ideaal voor mensen die op zoek zijn naar een betrouwbare en gemakkelijke manier om Lion’s Mane aan hun dagelijkse routine toe te voegen.

  2. Vegan Plakken: Snijd de paddenstoel in plakken en bak deze in de pan met wat plantaardige boter of olie. Kruid naar smaak of voeg simpelweg peper en zout toe. Deze plakken zijn heerlijk als bijgerecht of toevoeging aan een sandwich.

  3. Roerbak: Snijd de paddenstoel in kleine stukjes voor een smakelijke toevoeging aan nasi of andere Aziatische roerbakgerechten.

  4. Gegrilde Lion’s Mane: Kleinere paddenstoelen kunnen ook worden geroosterd of gebakken, vergelijkbaar met hoe je bloemkool zou bereiden.

Het is aan te raden om hem voor gebruik kort af te spoelen en eventueel vuil te verwijderen. Overmatig wassen maakt het, net als andere paddenstoelen, al snel soppig. Voor langere versheid bewaar je de paddenstoel in een papieren zak in de koelkast.

Het is in Nederland wellicht niet eenvoudig om aan Lion’s Mane te komen, tenzij je connecties hebt bij een lokale kweker of speciaalzaak. De paddenstoel is meestal beschikbaar van de late zomer tot de herfst.

Lions Mane Zelfmicrodoseren
Dit is de prachtige Lion's Mane paddenstoel!

Hoeveel gebruik je er van?

De aanbevolen dosering kan variëren afhankelijk van het gebruikte product en de individuele behoeften. Bij onze capsules  met extract is de aanbevolen dosering  1 of 2 maal daags 1 capsule. Het is belangrijk om deze niet in te nemen met koolzuurhoudende dranken of medicijnen. Zoals altijd is het raadzaam om de aanwijzingen op de verpakking en eventueel het advies van een gezondheidsprofessional te volgen.

Zijn er ook bijwerkingen?

Het wordt doorgaans gezien als een veilig en goed verdraagbaar supplement, met minimale risico’s op bijwerkingen. Desondanks kunnen er in uitzonderlijke gevallen individuele gevoeligheden optreden. Bij het innemen van hoge doseringen zou dit zich kunnen manifesteren als lichte darmongemakken.

Voor specifieke groepen, zoals vrouwen die zwanger zijn, zwanger willen worden, of borstvoeding geven, is het essentieel om voorafgaand aan het gebruik van Lion’s Mane of andere supplementen medisch advies in te winnen.

De Lion's Mane Capsules

Deze Lion’s Mane capsules zijn vervaardigd van de vruchtlichamen van deze prachtige en geneeskrachtige paddenstoel. Hiervoor wordt geen mycelium gebruikt dat op graan wordt gekweekt, dit zou namelijk weinig tot geen gezondheidsvoordelen opleveren. Dat betekend dat dit een krachtig en puur product is waar wij 200% achter staan!

Het potje waarin u de capsules zult ontvangen is gemaakt van hoogwaardig Miron® violetglass en is volledig recyclebaar. Het speciale glas beschermt de capsules tegen schadelijke UV-straling waardoor de voedingsstoffen in de capsules optimaal bewaard zullen blijven, dit verbeterd ook de houdbaarheid aanzienlijk.

Aantal doseringen: 60 capsules

Productinformatie Lion’s Mane capsules  

Per capsule (400mg):
Lion’s Mane 8:1 (Hericium erinaceus) vruchtlichaamextract

Gebruik:

1 of 2 maal daags 1 capsule. Niet innemen met koolzuurhoudende dranken of medicijnen.

Geschikt voor: 
Vegetariërs en veganisten

Niet geschikt voor: 
Tijdens de zwangerschap, bij borstvoeding en/of bij een allergie voor een van de ingrediënten. Bij twijfel, raadpleeg uw arts of apotheker.

Foodsporen® Lion’s mane capsules zijn speciaal ontwikkeld ter aanvulling op uw dagelijkse voeding met de gezonde nutriënten, uit de genoemde paddenstoelen, die vrij opneembaar zijn door het lichaam.

Ingredienten: 

Lion’s mane (Hericium erinaceus), microkristallijne cellulose, hypromellose (plantaardige capsule)

Wil je 10% Korting?

Wie wil dat nu niet? Als jij je aanmeld voor onze nieuwsbrief krijg je 10% korting op je eerste bestelling! We beloven dat we zorgvuldig omgaan met jouw email adres, we zullen je niet te veel berichten sturen!

1
1
Winkelwagen
2 x 1P LSD | 10ml
Price:  57,50
- +
 57,50
Calculate Shipping
Deze producten vindt je misschien interessant
Deze producten vindt je misschien interessant

Wil je misschien 10% korting?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief, we beloven dat we je niet te veel zullen mailen!

Chat openen
Heb je vragen over Lion’s Mane capsules?