Microdoseren met LSD

Het is misschien wel een van de bekendste of beruchtste psychedelische middelen die er bestaan, LSD oftewel d-lysergzuurdiethylamide. Het middel werd in 1938 al ontworpen door Albert Hofmann, een chemicus die voor een farmaceutisch bedrijf werkte, hij was op zoek naar een medicijn. Al snel bleek dat het geen succesvol medicijn was en zijn ontdekking kwam op de plank te liggen. Toen hij in 1943 zijn idee weer van de plank haalde kwam hij er achter dat het heel goed als tripmiddel gebruikt kon worden en het gebruik hiervan werd in de jaren 60 en 70 erg populair onder de hippies. Tegenwoordig is het LSD als tripmiddel niet zo populair meer als in de flowerpower tijd.

Voordelen van microdoseren

Tegenwoordig is dit middel populairder voor het gebruik van microdoseren. Let er op, reguliere LSD is verboden in Nederland, wij willen het gebruik hiervan dan ook niet aanraden. Mocht je dit wel willen doen, koop dat online een LSD test-kit of laat het testen bij bijvoorbeeld de Jellinek kliniek of de GGD.

Gelukkig zijn er ook veilige en legale manieren om toch te microdoseren met LSD! Er bestaan namelijk zogeheten Research Chemicals zoals 1P-LSD wat hetzelfde effect geeft als LSD maar dus wel legaal verkrijgbaar is online. Een fijne gedachte ook dat je niet het illegale circuit van drugsdealers in hoeft om met LSD te microdoseren

Bij microdosing neem je een extreem kleine hoeveelheid, meestal een tiende, van wat een normale portie zou zijn. Dit wordt gebruikt om onder andere creativiteit en productiviteit te vergroten. Bij LSD gaat dit om een dosis van 10-20 microgram (een normale dosis LSD is ongeveer 100-200 microgram)

Zelfmicrodoseren.nl - Microdoseren met LSD

De effecten van microdoseren met LSD

Microdosing wordt om heel veel verschillende redenen gebruikt. De meest voorkomende redenen zijn een betere concentratie, meer productiviteit en meer creativiteit. Een aantal van deze voordelen wordt as we speak onderzocht.

Andere mogelijke redenen waarom je zou kunnen microdoseren zijn:

 • Het verbeteren van je concentratie en focus, vooral bij mensen die ADHD hebben
 • Makkelijker kunnen werken of studeren
 • Beter kunnen slapen
 • Meer fysieke energie en enthousiasme
 • Een beter humeur
 • Positiever in het leven kunnen staan
 • Gemakkelijker beslissingen kunnen nemen
Microdoseren LSD in vloeistof

Hoe je nauwkeurig kan doseren

Doorgaans komt LSD in de vorm van een blotter, oftewel een klein papiertje waar in de LSD is opgenomen. 1 Blotter bevat meestal 100, 150 of 200 microgram LSD en dit is een ‘volledige trip dosis’, je kan deze kleine blotters natuurlijk in nog kleinere stukjes knippen maar dat is niet heel handig en al zeker niet nauwkeurig.

De makkelijkste manier om te microdoseren met LSD is door deze op te lossen in een vloeistof, hiervoor wordt vaak gedestilleerd of gedemineraliseerd water gebruikt maar het kan ook met alcohol als bijvoorbeeld vodka. Kraanwater zorgt ervoor dat de LSD wordt afgebroken, drink dit dus nooit 20 minuten voor en na de inname van jouw microdosis LSD.

Onze microdoseer LSD producten bevatten 1 microgram LSD per druppel die uit de pipet komt.

We gebruiken 10ml gedemineraliseerd water en een 200 microgram blotter. 1ml is 20 druppels water en dat staat gelijk aan 20 microgram LSD. Elke druppel bevat nu 1 microgram LSD en zo kan je dus heel nauwkeurig doseren. 

LSD in vergelijking met psilocybine

 • LSD heeft een langere werking dan paddo’s. Het sub-perceptuele effect van een microdosis LSD kan wel 10 uur aanhouden. Vooral de tijd van inname is hierdoor extra belangrijk. We raden dan ook zeker aan om voor 10.00 uur ‘s ochtends je microdosis in te nemen.
 • LSD is het meest potente psychedelicum dat er bestaat. Het feit dat de dosis in microgram (één duizendste milligram) wordt aangeduid zegt al genoeg. Het is moeilijk om vast te stellen hoeveel LSD een paper trip of blotter precies bevat. Hierdoor is het doseren van kleine doses extra lastig.
 • Sommige mensen reageren gevoeliger op LSD dan anderen. De drempelwaarde (dat is de hoeveelheid waar mensen een licht psychedelisch effect beginnen te merken) varieert van persoon tot persoon en ligt tussen de 10 en 50 microgram.
 • Mensen reageren ook verschillend op gelijke doseringen. In de ervaringen van microdosers wordt vaak gesproken van toename in creativiteit, energie, probleemoplossend vermogen en focus. Maar dit blijft natuurlijk een subjectieve ervaring. Net als andere psychedelica is ook LSD een non-specifieke versterker. Zo kan het zijn dat je creativiteit naar boven komt als je met kunst of muziek aan de slag gaat, maar als je er bijvoorbeeld voor kiest om een goed gesprek te hebben met één van je naasten zal er meer nadruk liggen op connectie, reflectie of emoties.
 • LSD werkt in of heeft een affiniteit met de dopamine en serotonine receptoren. Psylocybine op de serotonine receptoren.
Gevaren van LSD en paddo's

Waar moet je op letten

Het mag inmiddels bekend wezen dat LSD in Nederland niet legaal is en wordt gezien als een harddrug wij willen handel en gebruik hiervan daarom ook afraden.

Een veiligere en vooral legale manier om toch met LSD te kunnen microdoseren zijn het gebruik van research chemicals. Dit zijn middelen zoals 1P-LSD, deze zijn legaal verkrijgbaar en je bent ook zeker van de hoeveelheid LSD die de blotter bevat en dat er geen andere, mogelijk gevaarlijke, stoffen in zullen zitten. 

Verder is het goed om te weten dat LSD op geen enkele manier schadelijk is voor je lichaam, het gezondheidsrisico is enkel psychologisch van aard. Zelfs al zou je 100 keer de normale tripdosis per dag nemen dan nog zal het geen lichamelijk gevaar opleveren (maar doe het toch maar niet!) Als je bekend bent met psychoses dan is het raadzaam om eerst een arts te raadplegen alvorens te starten met LSD.

Het lichaam raakt snel gewend aan LSD, daarom is het raadzaam om niet elke dag te microdoseren maar een protocol te volgen waarin je minimaal 1 of 2 dagen tussen elk gebruik laat zitten.

Blog artikelen

Cordyceps sinensis

Cordyceps sinensis, ook wel de keizerlijke paddenstoel genoemd in de traditionele Chinese geneeskunde groeit in het Himalaya hooggebergte en andere bergketens in China en Tibet. De paddenstoel heeft een versterkende en opwekkende werking op ons lichaam en onze geest. Cordyceps bevordert de cellulaire energieproductie, de zuurstofutilisatie en stimuleert de bloedsomloop en de doorbloeding van alle

Lees meer »

Zijn microdosing truffels legaal?

Het is een logische en veelgestelde vraag: zijn microdosing truffels legaal? De werkzame stof in zowel truffels als paddo’s heet psilocybine, daarnaast is er nog een tweede stof en dat is psilocine. Ze bevatten vanzelfsprekend nog meer stoffen maar dit zijn de stoffie die de ‘tripeffecten’ veroorzaken. In 100% pure vorm zijn deze beide stoffen in

Lees meer »

Hoe gebruik je microdosing truffels?

De meeste mensen microdoseren aan het begin van de dag zodat ze gedurende de dag hier profijt van hebben, daarnaas komt het ook voor dat het wordt gebruikt in de avond voor een betere nachtrust. Omdat de uitwerkingen per persoon verschillen is dit iets waar je zelf mee moet experimenteren, als je net begint dan

Lees meer »

Wat is microdosing en wat zijn de potentiële voordelen?

Je hoort het tegenwoordig steeds meer: microdosing, mensen die een hele kleine dosis psychedelica innemen om hier gedurende dag de voordelen van te ondervinden. Het nemen van een microdosis heeft geen ‘trip’ als gevolg maar is bedoeld voor de sub-perceptuele uitwerking. Het gewenste effect is dan ook het krijgen van meer creativiteit, hogere energie, meer

Lees meer »

Handleiding microdoseren voor beginners

Microdoseren kan je helpen om beter te functioneren en meer in balans te zijn. Als je overweegt om het eens te gaan proberen dan zal je ongetwijfeld met een aantal vragen zitten. Veel van deze vragen zijn natuurlijk eerder gesteld, we behandelen hier een paar veel voorkomende vragen over microdoseren. 1P-LSD 10ml 200 microgram Gratis

Lees meer »

Microdosing truffels kopen

Hoeveel truffel je precies per dosis nodig hebt, dat verschilt voor iedereen. De standaard porties zijn 1 gram, dit is een hoeveelheid die voor de meeste personen voldoende zal zijn. De microdosing truffels komen per strip van 6 dosissen van 1 gram. Om je een idee te geven van hoeveel porties je nodig hebt zie

Lees meer »

Paddo’s bij het ontbijt voor een beter humeur

Wie ’s ochtends een heel kleine hoeveelheid paddo’s of truffel door de koffie roert, wordt creatiever, productiever en zit beter in z’n vel. Althans, dat is wat veel ‘microdoseerders’ beweren. Pam van der Veen probeerde het uit. ,,Deze doen?’’ De jonge vrouw van de smartshop pakt een blikje psychedelische truffels met de naam Pandora uit

Lees meer »

Een praktische handleiding voor microdoseren met truffels

Een praktische handleiding voor microdoseren met truffels: we behandelen de onderwerpen waarmee je te maken krijgt als je bezig gaat met microdoseren. In dit deze dlog wordt het doseren van truffels uitgelegd. Je kunt microdoseren met zowel verse als gedroogde truffels. Wat is microdoseren? Microdoseren houdt in dat je ongeveer een tiende van de gebruikelijke

Lees meer »

De krachten van microdoseren: heeft placebo ermee te maken?

Onderzoeken naar de bijzondere krachten van psilocybine, paddo’s, magic truffels en andere psychedelica zijn in volle gang. Nooit eerder – in ieder geval sinds de jaren ‘50 van de vorige eeuw – werd er zóveel onderzoek gedaan naar de effecten van psychedelische middelen op het menselijk lichaam. Maar hoewel de groei sterk is, blijft het

Lees meer »