Shopping Cart

GRATIS verzending vanaf €10,- | Volg ons op Instagram!

Microdoseren met LSD

Het is misschien wel een van de bekendste of beruchtste psychedelische middelen die er bestaan, LSD oftewel d-lysergzuurdiethylamide. Het middel werd in 1938 al ontworpen door Albert Hofmann, een chemicus die voor een farmaceutisch bedrijf werkte, hij was op zoek naar een medicijn. Al snel bleek dat het geen succesvol medicijn was en zijn ontdekking kwam op de plank te liggen. Toen hij in 1943 zijn idee weer van de plank haalde kwam hij er achter dat het heel goed als tripmiddel gebruikt kon worden en het gebruik hiervan werd in de jaren 60 en 70 erg populair onder de hippies. Tegenwoordig is het LSD als tripmiddel niet zo populair meer als in de flowerpower tijd.

Voordelen van microdoseren

Tegenwoordig is dit middel populairder voor het gebruik van microdoseren. Let er op, reguliere LSD is verboden in Nederland, wij willen het gebruik hiervan dan ook niet aanraden. Mocht je dit wel willen doen, koop dat online een LSD test-kit of laat het testen bij bijvoorbeeld de Jellinek kliniek of de GGD.

Gelukkig zijn er ook veilige en legale manieren om toch te microdoseren met LSD! Er bestaan namelijk zogeheten Research Chemicals zoals 1P-LSD wat hetzelfde effect geeft als LSD maar dus wel legaal verkrijgbaar is online. Een fijne gedachte ook dat je niet het illegale circuit van drugsdealers in hoeft om met LSD te microdoseren

Bij microdosing neem je een extreem kleine hoeveelheid, meestal een tiende, van wat een normale portie zou zijn. Dit wordt gebruikt om onder andere creativiteit en productiviteit te vergroten. Bij LSD gaat dit om een dosis van 10-20 microgram (een normale dosis LSD is ongeveer 100-200 microgram)

Zelfmicrodoseren.nl - Microdoseren met LSD

De effecten van microdoseren met LSD

Microdosing wordt om heel veel verschillende redenen gebruikt. De meest voorkomende redenen zijn een betere concentratie, meer productiviteit en meer creativiteit. Een aantal van deze voordelen wordt as we speak onderzocht.

Andere mogelijke redenen waarom je zou kunnen microdoseren zijn:

 • Het verbeteren van je concentratie en focus, vooral bij mensen die ADHD hebben
 • Makkelijker kunnen werken of studeren
 • Beter kunnen slapen
 • Meer fysieke energie en enthousiasme
 • Een beter humeur
 • Positiever in het leven kunnen staan
 • Gemakkelijker beslissingen kunnen nemen
Microdoseren LSD in vloeistof

Hoe je nauwkeurig kan doseren

Doorgaans komt LSD in de vorm van een blotter, oftewel een klein papiertje waar in de LSD is opgenomen. 1 Blotter bevat meestal 100, 150 of 200 microgram LSD en dit is een ‘volledige trip dosis’, je kan deze kleine blotters natuurlijk in nog kleinere stukjes knippen maar dat is niet heel handig en al zeker niet nauwkeurig.

De makkelijkste manier om te microdoseren met LSD is door deze op te lossen in een vloeistof, hiervoor wordt vaak gedestilleerd of gedemineraliseerd water gebruikt maar het kan ook met alcohol als bijvoorbeeld vodka. Kraanwater zorgt ervoor dat de LSD wordt afgebroken, drink dit dus nooit 20 minuten voor en na de inname van jouw microdosis LSD.

Onze microdoseer LSD producten bevatten 1 microgram LSD per druppel die uit de pipet komt.

We gebruiken 10ml gedemineraliseerd water en een 200 microgram blotter. 1ml is 20 druppels water en dat staat gelijk aan 20 microgram LSD. Elke druppel bevat nu 1 microgram LSD en zo kan je dus heel nauwkeurig doseren. 

LSD in vergelijking met psilocybine

 • LSD heeft een langere werking dan paddo’s. Het sub-perceptuele effect van een microdosis LSD kan wel 10 uur aanhouden. Vooral de tijd van inname is hierdoor extra belangrijk. We raden dan ook zeker aan om voor 10.00 uur ‘s ochtends je microdosis in te nemen.
 • LSD is het meest potente psychedelicum dat er bestaat. Het feit dat de dosis in microgram (één duizendste milligram) wordt aangeduid zegt al genoeg. Het is moeilijk om vast te stellen hoeveel LSD een paper trip of blotter precies bevat. Hierdoor is het doseren van kleine doses extra lastig.
 • Sommige mensen reageren gevoeliger op LSD dan anderen. De drempelwaarde (dat is de hoeveelheid waar mensen een licht psychedelisch effect beginnen te merken) varieert van persoon tot persoon en ligt tussen de 10 en 50 microgram.
 • Mensen reageren ook verschillend op gelijke doseringen. In de ervaringen van microdosers wordt vaak gesproken van toename in creativiteit, energie, probleemoplossend vermogen en focus. Maar dit blijft natuurlijk een subjectieve ervaring. Net als andere psychedelica is ook LSD een non-specifieke versterker. Zo kan het zijn dat je creativiteit naar boven komt als je met kunst of muziek aan de slag gaat, maar als je er bijvoorbeeld voor kiest om een goed gesprek te hebben met één van je naasten zal er meer nadruk liggen op connectie, reflectie of emoties.
 • LSD werkt in of heeft een affiniteit met de dopamine en serotonine receptoren. Psylocybine op de serotonine receptoren.
Gevaren van LSD en paddo's

Waar moet je op letten

Het mag inmiddels bekend wezen dat LSD in Nederland niet legaal is en wordt gezien als een harddrug wij willen handel en gebruik hiervan daarom ook afraden.

Een veiligere en vooral legale manier om toch met LSD te kunnen microdoseren zijn het gebruik van research chemicals. Dit zijn middelen zoals 1P-LSD, deze zijn legaal verkrijgbaar en je bent ook zeker van de hoeveelheid LSD die de blotter bevat en dat er geen andere, mogelijk gevaarlijke, stoffen in zullen zitten. 

Verder is het goed om te weten dat LSD op geen enkele manier schadelijk is voor je lichaam, het gezondheidsrisico is enkel psychologisch van aard. Zelfs al zou je 100 keer de normale tripdosis per dag nemen dan nog zal het geen lichamelijk gevaar opleveren (maar doe het toch maar niet!) Als je bekend bent met psychoses dan is het raadzaam om eerst een arts te raadplegen alvorens te starten met LSD.

Het lichaam raakt snel gewend aan LSD, daarom is het raadzaam om niet elke dag te microdoseren maar een protocol te volgen waarin je minimaal 1 of 2 dagen tussen elk gebruik laat zitten.

Blog artikelen

Wat is 1P-LSD?

De officiële stofnaam van 1P-LSD is 1-Propionyl-d-lyserginezuurdiethylamide, het is een nieuwe psychedelische stof uit de klasse lysergamiden. Deze stof is een derivaat en functioneel analoog

Lees meer »

Cordyceps sinensis

Cordyceps sinensis, ook wel de keizerlijke paddenstoel genoemd in de traditionele Chinese geneeskunde groeit in het Himalaya hooggebergte en andere bergketens in China en Tibet.

Lees meer »
We zijn bereikbaar via Whatsapp!