Shopping Cart

GRATIS verzending vanaf €10,- | Volg ons op Instagram!

Microdosing protocollen

Het James Fadiman microdosing protocol

Ga je beginnen met microdosing? Dan kun je volgens ons het beste het James Fadiman protocol aanhouden. Dit protocol gaat van een 3-daagse cyclus uit die je vervolgens 4 tot 8 weken lang volgt. Door dit schema te volgen, kom je erachter of microdoseren echt iets voor jou is en of het voordelen voor jou heeft. Ben je tevreden over de resultaten en heb je het gevoel dat je écht meer uit het leven haalt? Dan kun je het microdosis traject vervolgen!

Het James Fadiman protocol ziet er als volgt uit:

  • Dag 1: Dosis dag
  • Dag 2: Geen dosis, je ervaart mogelijk nog effect en een verhoogde flow van gisteren
  • Dag 3: Geen dosis
  • Dag 4: Start weer bij dag 1

Dit traject is heel eenvoudig te volgen, je houdt je gewoon aan de dagen. Deze cyclus kun je vervolgens 1 tot meerdere maanden volgen. Na deze periode neem je 2 tot 6 weken helemaal niets in, om je lichaam ook daaraan te laten wennen. Dit is een soort reset van het lichaam. Tijdens het protocol kun je observeren wat er gebeurt en dit zelf in een boekje bijhouden.

Het Paul Stamets microdosing protocol

Een ander protocol waar je je aan kunt houden is het Stamets protocol. Dit protocol is van de wereldberoemde Amerikaanse mycoloog, auteur en voorvechter van medicinale paddenstoelen Paul Stamet. Stamet ontwikkelde en testte een nieuwe formule om te microdoseren. Hij combineerde een lage dosis psilocybine, een niacine flush (vitamine B3) en de bijzondere paddenstoel Lion’s mane met elkaar. Dit zou volgens hem een positieve en duurzame werking hebben op het gedrag en de groei van hersencellen.

Stamets stapelt dus als het ware verschillende substanties, wat hij ‘stacking’ noemt. Dit protocol is expliciet ontwikkeld voor de combinatie van psilocybine, niacine/ vitamine B3 en Lion’s mane.

Het protocol werkt als volgt: je neemt 4 dagen een dosis in en houdt vervolgens 3 dagen rust. Daarna begin je weer bij dag 1.

  • Dag 1 tot en met 4: Dosis dag
  • Dag 5 tot en met 7: Rust dag
  • Begin weer bij dag 1

Anders dan bij het James Fadiman protocol volg je deze cyclus maximaal 1 maand, waarna je 2 tot 4 weken niet microdoseert.

Vindt je het lastig om een microdosing protocol te volgen?

Kun je je niet aan het schema houden, bijvoorbeeld vanwege je werk of andere verplichtingen? Dan kun je natuurlijk van het schema afwijken, als je zorgt dat je in elk geval steeds 1 of 2 dagen tussen de dosis laat zitten. Dit betekend dus dat je alleen gebruikt op de dagen die jou uitkomen. Dit om gewenning en tolerantie aan het product te vermijden.

Blog artikelen

Wat is 1P-LSD?

De officiële stofnaam van 1P-LSD is 1-Propionyl-d-lyserginezuurdiethylamide, het is een nieuwe psychedelische stof uit de klasse lysergamiden. Deze stof is een derivaat en functioneel analoog

Lees meer »

Cordyceps sinensis

Cordyceps sinensis, ook wel de keizerlijke paddenstoel genoemd in de traditionele Chinese geneeskunde groeit in het Himalaya hooggebergte en andere bergketens in China en Tibet.

Lees meer »
We zijn bereikbaar via Whatsapp!