Your Cart

Bestellingen tussen 20 juli en 10 augustus worden ivm vakantie verzonden vanaf maandag 12 augustus.

Is microdosing het geheime ingrediënt voor een beter leven?

Stel je voor dat je een subtiele manier ontdekt om je leven te verbeteren,  om meer energie te hebben, een verhoogde mate van creativiteit te ervaren, en vooral een manier die emotioneel welzijn kan verbeteren. Die subtiele manier is microdosing, of microdoseren in het nederlands gezegd. 

In dit artikel neem ik je mee in de opkomende wereld van microdoseren, waar ik je uitleg hoe kleine, bijna onmerkbare doseringen van psychedelische stoffen een groot verschil kunnen maken in ons dagelijks functioneren. Het was voor mij een bijzonder interessante ontdekkingsreis waarbij ik de subtiele, maar krachtige effecten van microdoseren ben gaan verkennen.

Waarom zou je microdoseren?

De lijst met voordelen die door gebruikers wereldwijd zijn genoemd is haast eindeloos, dit zijn enkele van de meest genoemde redenen om te microdosen. 

  • Verbeterd emotioneel welzijn – Microdosing wordt vaak ingezet door mensen met mentale klachten zoals depressie, angsten en zelfs PTSS.
  • Een boost in creativiteit – Wie wil er nu niet zijn of haar creatieve denkprocessen verbeteren? 
  • Focus en productiviteit – Een verbeterd concentratievermogen en een langere focus zorgt voor een verbetering van je algehele productiviteit!
  • Meer energie – Need I say more?
  • Verhoogd spiritueel bewustzijn – Deze past wellicht niet zo goed in dit rijtje maar veel mensen ervaren meer verbondenheid met zichzelf en de wereld om hun heen als ze microdosen.

Is 1P-LSD hetzelfde als LSD?

Het antwoord is tweeledig want de werking van deze twee stoffen is gelijk maar toch is de chemische structuur echt verschillend. Zonder in scheikundige termen te moeten vervallen, 1P-LSD is een prodrug van LSD, dit betekend simpel gezegd dat 1P-LSD door het mensenlijk lichaam wordt omgezet naar LSD waardoor het vervolgens dezelfde effecten heeft. Daarnaast is er nog een belangrijk verschil, LSD is namelijk in Nederland en veel andere landen illegaal omdat het op de opiumlijst staat. 1P-LSD daar in tegen is in Nederland én vele andere landen 100% legaal! Hierdoor kan het in een officieel laboratorium geproduceerd worden en ben je altijd verzekerd van dezelfde goede kwaliteit.

Zelfmicrodoseren lsd microdosing 1
LSD wordt vindt je normaal in de vorm van een blotter of ook wel postzegel genoemd.

Waarom ik begon met microdosen

Jaren geleden was ik in een flinke depressie geraakt, toen ik bezig was met werken aan mijn herstel zijn de psychedelische middelen op mijn pad gekomen. Alles wilde ik er aan doen om maar geen chemische, mogelijk verslavende medicijnen te slikken om me beter te gaan voelen. 

Zo kwam ik eerst Ayahausca tegen en na mij daar goed over ingelezen te hebben voelde ik erg sterk de drang om dat eens te proberen. Na enkele geweldige ervaringen daarmee leerde ik het principe van microdosing kennen, het klonk zo simpel en eigenlijk logisch ook, zou dát dan het wondermiddel zijn? Nou, een wondermiddel is het niet (al ken ik wel degelijk verhalen van mensen die beweren dat hun leven radicaal is verbeterd door het microdoseren!), wat het wel is, is een geweldige tool die je voor veel doeleinden kan gebruiken.

Van truffel trips tot microdoseren

Skeptisch als ik ben had ik eigenlijk geen verwachtingen van het microdosen. Vroeger had ik wel eens met vrienden truffels gebruikt en dat was erg leuk, een goed avondje vermaak maar meer toch niet? Ik besloot om 1P-LSD te bestellen, via via kende ik iemand die zelf flesjes maakte om te microdoseren. Daarnaast bestelde ik via een webshop ook truffels in een speciale microdoseer verpakking

Mijn ervaringen en resultaten

In mijn geval zorgde het ervoor dat ik me nét even iets beter ging voelen, dat ik nét even dat beetje extra energie en motivatie nodig had om weer dingen te gaan doen. Want als je depressief bent dan is “dingen doen” wel het laatste waar je zin in hebt. Toen ben ik ook flink veel gaan sporten, vooral hardlopen, iets wat ik tot op de dag van vandaag nog érg graag doe. 

Toen ik begon met microdosen hield ik me netjes aan een protocol, ik weet eigenlijk niet meer of dat het Fadiman of het Stamets protocol was.. Maar omdat het volgen van een dergelijk protocol best wat discipline vereist vergat ik nog wel eens om ‘s morgens mijn dosis in te nemen. Daar door ben ik vrij snel over gegaan op het intuitief protocol, dat betekend dat ik alleen een microdose nam op de dagen dat ik dacht te kunnen gebruiken.

Microdosing als tool

Beide middelen had ik in huis en ik gebruikte ze eigenlijk door elkaar, natuurlijk nooit tegelijk maar de ene keer een truffeltje als ik me wat vrolijker wilde voelen en de LSD als ik wat energie en motivatie kon gebruiken. Vooral bij het sporten kwam ik er achter dat als ik die dag microdoseerde met 1P-LSD ik aanzienlijk meer energie had en echt makkelijker en verder kon hardlopen. 

Het was voor mij wel even experimenteren wat de beste “sweet spot” was voor mij als ik microdoseerde met LSD. Ik begon met 5 druppels en ben helemaal tot aan 14 druppels gegaan om er achter te komen wat voor mij de ideale dosis was. Als ik te veel nam (14 is zeker te veel voor mij), dan werd ik daar heel rusteloos van, vooral in mijn benen voelde ik dat. Daarnaast werd ik sneller geirriteerd met een te hoge dosering, vooral als mijn kinderen even niet wilde luisteren zorgde dat bij mij voor een kort lontje. Inmiddels weet ik dat 5, soms 6 druppels voor mij een perfecte dosering is.

microdosing als tool
Microdosing is een tool die je gericht kan inzetten

Kleine tip: als je gaat microdosen met 1P-LSD, zorg dat je een plan hebt voor wat je die dag gaat doen. Dat kan zijn werk, of klusjes thuis, het kan alles wezen eigenlijk. Zorg in elk geval dat je niet niks te doen hebt want dan kan het je alsnog een gevoel van rusteloosheid geeft. Dit is in tegenstelling tot microdoseren met truffels, dat kan je prima gebruiken op een dag dat je geen verplichtingen of klusjes te doen hebt.

Tegenwoordig microdoseer ik niet zo heel vaak meer, soms in de avond een iets hogere dosis gedroogde paddo’s (die ik zelf kweek met behulp van een handige growkit) om beter te slapen, en soms LSD als ik werk te doen heb en effectief slagen wil maken die dag. Microdosen is een tool geworden die ik zo nu en dan inzet als ik denk dat ik het gebruiken kan, en die dagen heb ik er dan echt wat aan. Het is geen wondermiddel, maar het is wonderlijk hoe nuttig, effectief en prettig het kan zijn om te microdosen!

Geef een reactie
7
7
Winkelwagen
2 x 1P LSD | 10ml
Price:  57,50
- +
 57,50
Microdosing druppels 10ml
1P-LSD | 10ml | 200mcg
Price:  24,95
- +
 24,95
Microdosing test package
Microdosing test package
Price:  43,90
- +
 43,90
Microdoseer truffels
Price:  6,95
- +
 6,95
Reishi capsules zelfmicrodoseren.nl
Reishi capsules
Price:  32,50
- +
 32,50
Ebook - Dé gids over microdoseren
Dé Gids Over Microdoseren
Price:  0,00
- +
 0,00
3 x Microdoseer truffels
Price:  19,29
- +
 19,29
Calculate Shipping

Wil je misschien 10% korting?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief, we beloven dat we je niet te veel zullen mailen!