Your Cart

Bestellingen tussen 20 juli en 10 augustus worden ivm vakantie verzonden vanaf maandag 12 augustus.

Stamets Stacking Kit

Stamets Stacking Kit

BINNENKORT BESCHIKBAAR! Ontdek de ultieme manier van microdosen met onze exclusieve Stamets Stacking Kit! Deze zorgvuldig samengestelde set bevat alles wat je nodig hebt om te beginnen: microdosing truffels, Lion’s Mane capsules en niacine. Verbeter je creativiteit, focus en stemming terwijl je je brein de boost geeft die het verdient.

Het Stamets Stack: Microdoseren met Psilocybine, Lion's Mane en Niacine

We duiken in de wereld van microdoseren volgens het stacking protocol van Paul Stamets, een expert op het gebied van paddenstoelen. We bespreken zijn bijzondere mix van ingrediënten: psilocybine (truffels en paddo’s), Lion’s Mane (een andere soort paddenstoel) en niacine (vitamine B3). Deze mix wordt de Stamets Stack genoemd. We kijken naar wie Paul Stamets is, waarom hij denkt dat deze mix goed voor ons is, en hoe je het zelf kunt proberen. We bespreken ook de voordelen en risico’s, en delen ervaringen van mensen die het al hebben geprobeerd.

Wie is Paul Stamets?

Paul Stamets is een figuur die net zo fascinerend is als de paddenstoelen waaraan hij zijn leven heeft gewijd. Als vooraanstaande, zij het controversiële, mycoloog heeft Stamets zichzelf opgeleid tot een kenner van ontelbare soorten paddenstoelen en schimmels. Zijn naam is bijna synoniem geworden met de term ‘mycelium’, het complexe netwerk van schimmeldraden dat hij beschouwt als de ‘Aarde’s internet’. 

Met deze mycelium-webtheorie stelt hij dat alles in de natuur met elkaar is verbonden, een filosofie die ook de basis vormt voor zijn microdoseringsprotocol, bekend als de ‘Stamets Stack’. Dit protocol combineert psilocybine, het actieve ingrediënt in truffels en paddo’s, met andere natuurlijke supplementen zoals Lion’s Mane en niacine. Hoewel sommigen zijn ideeën als radicaal beschouwen, kan niemand ontkennen dat zijn werk een paradigmaverschuiving teweegbrengt in hoe we denken over mycologie, geneeskunde en zelfs menselijk bewustzijn.

Paul Stamets bedenker van de Stamets Stack
Mycoloog Paul Stamets, bedenker van de Stamets Stack

Wat is de Stamets Stack?

De Stamets Stack is een revolutionair microdoseringsprotocol ontwikkeld door mycoloog Paul Stamets, en het is zo uniek als de man zelf. Het combineert drie cruciale componenten: psilocybine, Lion’s Mane en niacine, in een synergetische formule ontworpen om het menselijk brein op verschillende manieren te ondersteunen. Psilocybine, het psychoactieve bestanddeel in magische paddenstoelen, staat bekend om zijn potentieel om neuroplasticiteit en creativiteit te bevorderen. Lion’s Mane, een geneeskrachtige paddenstoel, heeft aangetoond dat het neurale groei en herstel ondersteunt. Niacine, of vitamine B3, fungeert als een ‘leveringsmechanisme’, dat helpt bij het transporteren van de andere twee componenten door de bloed-hersenbarrière.

Hoewel het wetenschappelijk onderzoek naar deze stack nog in de kinderschoenen staat, wijst de beschikbare data op een veelbelovende combinatie die niet alleen het brein kan verbeteren, maar ook potentieel baanbrekende implicaties kan hebben voor de toekomst van geestelijke gezondheid en welzijn.

Wat is Lion's Mane?

Lion’s Mane, ook bekend als baardtandzwam of egelzwam, is niet zomaar een medicinale paddenstoel. Deze bijzondere schimmel heeft de aandacht getrokken van onderzoekers en gezondheidsexperts vanwege zijn unieke neurogeneratieve eigenschappen. Lion’s Mane stimuleert de aanmaak van Nerve Growth Factor (NGF), een eiwit dat cruciaal is voor de groei en het onderhoud van neuronen in de hersenen. Daarnaast heeft het antioxidatieve eigenschappen die celveroudering kunnen tegengaan. De gezondheidsvoordelen strekken zich uit van het verbeteren van het geheugen en de concentratie tot het bieden van ondersteuning bij neurodegeneratieve aandoeningen zoals de ziekte van Alzheimer en Parkinson. 

Voor meer informatie over Lion’s Mane, lees dit artikel dat wij hebben gepubliceerd.

Zelfmicrodoseren.nl Lions mane
De Lion's Mane paddenstoel

Wat is Niacine?

Niacine, ook wel bekend als vitamine B3, is veel meer dan een simpel voedingssupplement. Deze essentiële vitamine speelt een cruciale rol in tal van metabole processen en is onmisbaar voor een gezonde stofwisseling van eiwitten, vetten en koolhydraten. Maar wat maakt niacine zo interessant binnen de context van de Stamets Stack? Volgens Paul Stamets is niacine niet alleen een hulpmiddel voor de algemene gezondheid, maar ook een sleutelcomponent die de effectiviteit van de andere ingrediënten in de stack versterkt. Niacine fungeert als een ‘spoelmiddel’, waardoor de werkzame stoffen psilocybine en Lion’s Mane efficiënter door de bloed-hersenbarrière worden getransporteerd. Dit zorgt ervoor dat deze stoffen maximaal kunnen inwerken op het zenuwstelsel, wat leidt tot een meer uitgesproken neurogeneratief effect. 

Dosering en Protocol

Het volgen van de Stamets Stack is een relatief eenvoudig maar wel doordacht proces. Het protocol omvat een cyclus van vier microdoseringsdagen gevolgd door drie rustdagen. Op de microdoseringsdagen neem je 1-3 milligram psilocybine (ongeveer 0,1 gram gedroogde paddo of 0,5-1,0 gram verse truffels), 500-1000 mg Lion’s Mane-poeder of capsules, en een dosis van 50-200 mg niacine.

Op de rustdagen is het optioneel om Lion’s Mane en niacine in dezelfde doseringen te blijven innemen. Deze cyclus wordt gedurende vier weken herhaald, waarna een reset-periode van twee tot vier weken wordt aanbevolen. Tijdens deze pauze kan men ervoor kiezen om door te gaan met het nemen van Lion’s Mane.

Voor wie is de Stamets Stack niet geschikt?

Hoewel de Stamets Stack veelbelovend lijkt voor de meeste mensen, is het niet voor iedereen een geschikte optie. Niacine, een van de hoofdbestanddelen, wordt bijvoorbeeld afgeraden voor mensen met bepaalde aandoeningen zoals leverziekten, jicht, of een zeer lage bloeddruk. Ook personen met diabetes moeten voorzichtig zijn, aangezien niacine de bloedglucosespiegel kan beïnvloeden. Daarnaast is de stack mogelijk niet geschikt voor mensen met psychische aandoeningen, zoals angststoornissen of psychoses.

Het is belangrijk om medisch advies in te winnen voordat je begint met microdoseren als je al medicatie gebruikt of onderliggende gezondheidsproblemen hebt. Microdoseren wordt per definitie afgeraden voor zwangere vrouwen en minderjarigen.

Ervaringen met Microdoseren

Microdoseren is meer dan alleen een trend; het is een levenswijze die door steeds meer mensen wordt omarmd, en de persoonlijke getuigenissen van onze klanten zijn vaak ronduit inspirerend. Veel mensen melden subtiele maar significante veranderingen in hun dagelijks leven. 

Moeders vertellen dat ze hun kinderen liefdevoller kunnen opvoeden, terwijl programmeurs melden dat ze efficiënter code kunnen schrijven. Maar het potentieel van microdoseren gaat verder dan het alledaagse; sommigen geloven dat het de sleutel kan zijn tot een ‘kwantumsprong in menselijk bewustzijn’, zoals Paul Stamets zelf suggereert. De effecten variëren van een verhoogde creativiteit en een dieper gevoel van welzijn tot een verhoogde perceptie van de onderlinge verbondenheid van alle levende wezens. Hoewel de ervaringen subjectief zijn en verder wetenschappelijk nog plaatsvindt, is het duidelijk dat microdoseren een diepgaande impact kan hebben.

Conclusie

De Stamets Stack is een mix van drie dingen: psilocybine (uit truffels of paddo’s), Lion’s Mane, en niacine (vitamine B3). Mensen die deze mix hebben geprobeerd, zeggen dat ze zich beter en slimmer voelen. Hoewel we nog meer onderzoek nodig hebben om zeker te zijn, lijkt het erop dat deze mix echt kan helpen. Paul Stamets, de man achter dit idee, denkt dat deze mix niet alleen goed is voor één persoon, maar voor iedereen. Hij gelooft zelfs dat het de manier waarop we allemaal denken en voelen kan veranderen. Dus terwijl we wachten op meer onderzoek, blijft dit een heel interessant onderwerp dat de moeite waard is om te volgen.

Wil je 10% Korting?

Wie wil dat nu niet? Als jij je aanmeld voor onze nieuwsbrief krijg je 10% korting op je eerste bestelling! We beloven dat we zorgvuldig omgaan met jouw email adres, we zullen je niet te veel berichten sturen!

7
7
Winkelwagen
2 x 1P LSD | 10ml
Price:  57,50
- +
 57,50
Microdosing druppels 10ml
1P-LSD | 10ml | 200mcg
Price:  24,95
- +
 24,95
Microdosing test package
Microdosing test package
Price:  43,90
- +
 43,90
Microdoseer truffels
Price:  6,95
- +
 6,95
Reishi capsules zelfmicrodoseren.nl
Reishi capsules
Price:  32,50
- +
 32,50
Ebook - Dé gids over microdoseren
Dé Gids Over Microdoseren
Price:  0,00
- +
 0,00
3 x Microdoseer truffels
Price:  19,29
- +
 19,29
Calculate Shipping

Wil je misschien 10% korting?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief, we beloven dat we je niet te veel zullen mailen!

Chat openen
Heb je vragen over Stamets Stacking Kit?