Your Cart

Wat is 1P-LSD?

1P LSD, voluit 1-Propionyl-d-lyserginezuurdiethylamide, is een recent ontdekte psychedelische stof die behoort tot de lysergamiden-klasse. Deze stof staat bekend als een derivaat en een functioneel analoog van LSD, wat inhoudt dat de twee stoffen nauw aan elkaar verwant zijn en bijna dezelfde effecten veroorzaken. Aangezien 1P-LSD nog een relatieve nieuwkomer is, zijn de farmacologische aspecten ervan nog niet volledig in kaart gebracht. Er wordt aangenomen dat de stof zijn effecten uitoefent door interactie aan te gaan met de serotonine-receptoren in het menselijk brein.

De Werking van 1P LSD

Mensen die 1P-LSD gebruiken, vertellen vaak dat ze bijzondere dingen zien, zoals patronen en kleuren. Ook lijkt de tijd anders te gaan, kunnen ze diep over zichzelf nadenken en voelen ze zich heel blij. Deze ervaringen lijken heel veel op wat mensen voelen als ze het bekendere LSD gebruiken. Onderzoek bij ratten laat zelfs zien dat 1P-LSD in het lichaam verandert in LSD. Dat betekent dat de twee bijna hetzelfde doen. De belangrijkste verschillen zijn hoe snel je het voelt en hoe lang het duurt. Omdat het zo lijkt op LSD en meestal goed wordt verdragen, vinden veel mensen het een interessant alternatief en gebruiken ze het soms samen met LSD.

1P-LSD blotter 100mcg

1P-LSD is een research chemical met dezelfde eigenschappen als LSD, dat is een van de…

Oorspronkelijke prijs was: € 6,50.Huidige prijs is: € 5,25.

Wat We (Niet) Weten Over 1P LSD

We weten nog niet veel over hoe gevaarlijk 1P LSD precies is en wat het doet in ons lichaam. Mensen denken dat het net zo riskant is als het bekendere LSD, maar er zijn nog geen echte onderzoeken die dat bevestigen. Als je het toch wilt gebruiken, wees dan heel voorzichtig.

Omdat 1P LSD veel lijkt op LSD, denken experts dat het op dezelfde manier werkt in onze hersenen. Het heeft waarschijnlijk effect op bepaalde plekken in de hersenen die te maken hebben met serotonine, een stofje dat invloed heeft op hoe we ons voelen. Maar er is nog geen hard bewijs voor deze ideeën.

Er is ook een theorie dat 1P LSD in je lichaam verandert in LSD dat wordt een prodrug genoemd. Onderzoekers zijn nu aan het kijken of dat echt zo is en hoe de twee stoffen precies werken in onze hersenen. Als 1P LSD niet verandert in LSD, kan het zijn dat het zelf ook voor de bijzondere ervaringen zorgt.

zelfmicrodoseren.nl - 1p-lsd verbinding
1p-lsd verbinding

Hoe Verschilt het van Andere Psychedelica?

Mensen die 1P LSD hebben gebruikt, zeggen vaak dat het heel erg lijkt op het meer bekende LSD. Je kunt ze bijna niet van elkaar onderscheiden. Als je het vergelijkt met andere soortgelijke stoffen zoals paddo’s (psilocybine), LSA en ayahuasca, dan werkt 1P LSD sneller en geeft het meer energie. Het heeft een eigen manier van hoe het je lichaam en gedachten beïnvloedt.

Lichamelijke Effecten: Wat te Verwachten

1P-LSD geeft je meestal veel energie. Als je het gebruikt, krijg je vaak zin om te bewegen, zoals rennen, lopen, klimmen of dansen. Dit is anders dan bij sommige andere bekende stoffen zoals paddo's, die je meestal juist rustig maken.

De lichamelijke ervaring van 1P-LSD is meestal heel sterk. Je voelt je euforisch en er kunnen tintelingen op bepaalde plekken in je lichaam ontstaan. Soms komt dit gevoel ineens op en gaat het weer als een soort golfachtige beweging, maar voor de meeste mensen blijft het aanwezig gedurende de hele ervaring en wordt het sterker tot het hoogtepunt is bereikt. Bij een flinke dosis kan dit gevoel zo intens worden dat je je bijna overweldigd voelt door de plezierige sensaties.

1P LSD kan je een beetje extra energie geven, maar niet zo veel als echte oppepmiddelen. Je voelt je waarschijnlijk wel actiever, maar het is meestal niet heel heftig.

Soms kun je je een beetje misselijk voelen als je een middelgrote tot hoge dosis neemt. Dit gaat meestal weg nadat je hebt overgegeven, of het verdwijnt vanzelf als het hoogtepunt van de ervaring begint.

 • Je krijgt meestal minder trek in eten.
 • Je kunt je lichaam soms beter aansturen dan normaal.
 • Het kan lastig zijn om te plassen.
 • Je bloeddruk kan omhoog gaan.
 • Je hart kan sneller gaan kloppen.
 • Je kunt meer gaan zweten.
 • Je spieren kunnen onwillekeurig aanspannen.
 • Je kunt last krijgen van ongecontroleerde spierbewegingen.
 • Je pupillen kunnen groter worden.

Mentale Belevingen bij het gebruik van 1P LSD

Bij microdoseren komt dit effect niet voor, enkel bij hoge doseringen. Het combineren van 1P LSD met cannabis kan de kans hierop vergroten dus dat valt af te raden, zeker voor mensen die weinig tot geen ervaring hebben met psychedelica. Psychedelica kunnen de effecten van cannabis tegengaan waarop de gebruiker mogelijk meer cannabis gaat gebruiken wat uiteindelijk kan leiden tot een overweldigende en angstige gemoedstoestand oftewel een 'bad trip'.

Als je een kleine hoeveelheid neemt, wat microdoseren wordt genoemd, kun je een verbeterde concentratie ervaren. Dit voelt natuurlijker aan dan de concentratieboost die je krijgt van stimulerende middelen zoals cafeïne.

Het gelukkige of euforische gevoel dat je bij 1P-LSD kunt ervaren, is meestal minder sterk dan bij andere middelen zoals paddo's of MDMA. Dit gelukkige gevoel komt vaak doordat je huidige emotionele toestand wordt versterkt, en wordt ook beïnvloed door het lichamelijk goede gevoel dat je kunt krijgen.

In het begin van de trip kunnen mensen vaak last krijgen van lachbuien. Dit leidt tot momenten waarop je gewoon niet kunt stoppen met lachen, en dit kan ook anderen aansteken om mee te lachen. Bij microdosen is dit effect niet aan de orde.

 • Conceptueel denken: Je gaat dieper en anders nadenken over ideeën en concepten.
 • Verbetering van creativiteit: Je wordt creatiever en komt makkelijker op nieuwe ideeën.
 • Verbetering van emoties: Je emoties voelen sterker en echter aan.
 • Verbetering van nieuwsgierigheid: Je hebt meer zin om nieuwe dingen te ontdekken en te leren.
 • Déjà vu gevoelens: Soms krijg je het gevoel dat je iets al eerder hebt meegemaakt.
 • Verhoogd libido: Je hebt meer seksuele interesse.
 • Verhoogde waardering voor muziek: Muziek klinkt mooier en je geniet er meer van.
 • Verhoogd gevoel voor humor: Dingen zijn sneller grappig voor je.
 • Geheugen onderdrukking: Het kan zijn dat je moeite hebt met dingen onthouden.
 • Gedachte versnelling: Je gedachten gaan sneller dan normaal.
 • Tijd vervorming: Tijd lijkt sneller of juist langzamer te gaan.
 • Waakzaamheid: Je bent alerter en meer bewust van je omgeving.

De dikgedrukte effecten zijn (mogelijk) van toepassing bij het microdosen, de overige effecten kunnen enkel ervaren worden bij een trip dosis.

Visuele effecten

De visuele effecten komen niet voor bij het microdosen maar enkel bij een trip dosis.

Kleuren zien er levendiger en helderder uit dan normaal. Bij andere psychedelica heb je soms meer variatie in hoe kleuren veranderen, maar bij 1P-LSD is het vooral dat ze feller worden.

Dit effect komt niet voor bij het microdosen.

Wanneer je 1P-LSD gebruikt, kunnen dingen er anders uitzien: heel gedetailleerd, maar ook een beetje zoals in een tekenfilm. De manier waarop dingen vervormen is heel geleidelijk en soepel, en ze komen en gaan snel.

Dit effect komt niet voor bij het microdosen.

De patronen en vormen die je ziet bij het gebruik van 1P-LSD lijken meer op die van bepaalde andere drugs zoals 2C-B of 2C-I dan op paddo's of DMT. Ze zijn ingewikkeld en kleurrijk maar volgen geen duidelijke structuur.

Dit effect komt niet voor bij het microdosen.

Terwijl drugs als psilocybine of DMT vaak levendige en intense innerlijke beelden oproepen, zijn deze ervaringen bij 1P-LSD een stuk zeldzamer en minder voorspelbaar. In tegenstelling tot andere psychedelica zoals LSA, ayahuasca en mescaline, die meestal wel dit soort innerlijke beelden oproepen, gebeurt dit bij 1P-LSD veel minder vaak.

Dit effect komt niet voor bij het microdosen.

 • Verbetering van gezichtsscherpte: Mensen die 1P LSD gebruiken, melden vaak dat ze dingen scherper en helderder zien dan normaal.
 • Vervormingen: Dingen kunnen er anders uitzien, met vormen die langzaam veranderen of bewegen, hoewel deze vervormingen minder heftig zijn dan bij andere psychedelica.
 • Kleurverschuiving: De kleuren van objecten kunnen veranderen, zoals van rood naar groen, hoewel dit effect kan variëren.
 • Kleurtinten: Sommige gebruikers ervaren subtiele tinten of kleuren die normaal niet opvallen.
 • Tracers: Bewegende objecten kunnen een soort 'spoor' achterlaten, alsof je de beweging nog even blijft zien nadat het object is gepasseerd.
 • Nabeelden: Soms kunnen beelden of lichten even 'blijven hangen', zelfs nadat je ergens anders naar hebt gekeken.
 • Diepteperceptie vervormingen: Afstanden en dieptes kunnen lastig in te schatten zijn, waardoor dingen dichterbij of verder weg kunnen lijken dan ze in werkelijkheid zijn.

Dit effect komt niet voor bij het microdosen.

1P-LSD | 10ml | 200mcg

Gratis verzending 200 microgram 1p-lsd 10 milliliter 1 druppel is 1 microgram 1p-lsd Gratis retourneren LSD, populair geworden in de flower power periode in de jaren 60 en 70, valt…

1P-LSD combineren met andere middelen

Het is niet slim om (1P) LSD te mixen met andere dingen die je bewustzijn veranderen, wij raden het combineren met andere middelen dan ook af. Maar als je toch wilt weten wat er kan gebeuren als je het doet, lees dan verder. 

(1P) LSD gecombineerd met Alcohol

Alcohol kan je wat kalmer maken als je 1P-LSD gebruikt. Maar het kan ook problemen veroorzaken, zoals uitdroging en misselijkheid. Dus als je toch wilt drinken, hou het dan bij een klein beetje.

(1P) LSD gecombineerd met Wiet

Wiet kan je trip heftiger maken, maar kan ook zorgen voor slechte ervaringen zoals angst of zelfs een psychose. Dus als je toch wiet wilt gebruiken, doe het dan rustig aan en rook niet te veel achter elkaar.

(1P) LSD gecombineerd met MDMA

Deze twee kunnen elkaar versterken, maar het is onvoorspelbaar hoe dat uitpakt. Dus als je ze toch samen wilt gebruiken, neem dan minder dan je normaal van elk zou nemen. Er zijn ook aanwijzingen dat LSD de negatieve effecten van MDMA kan verhogen.

(1P) LSD gecombineerd met andere psychedelica

Als je 1P-LSD mixt met andere psychedelica, wordt de hele ervaring een stuk intenser. Begin dus met een lagere dosis dan normaal als je dit gaat proberen.

(1P) LSD gecombineerd met stimulerende middelen

Deze combo kan zorgen voor veel angst en zelfs paniekaanvallen. Dus het is geen goede mix.

1P-LSD blotter 100mcg

1P-LSD is een research chemical met dezelfde eigenschappen als LSD, dat is een van de redenen dat het veel gebruikt wordt door mensen die microdoseren maar ook voor recreatieve en…

Oorspronkelijke prijs was: € 6,50.Huidige prijs is: € 5,25. Toevoegen aan winkelwagen

Toxiciteit en gezondheidseffecten

Omdat 1P LSD een onderzoekschemical is, zijn er nog geen wetenschappelijke onderzoeken gedaan naar wat er gebeurt als je het vaak gebruikt. Mensen die het hebben geprobeerd, zeggen meestal dat ze geen slechte effecten hebben gemerkt op hun gezondheid. Omdat het erg lijkt op LSD, denken mensen dat het waarschijnlijk ook niet heel schadelijk is.

Vanwege die gelijkenis met LSD wordt gedacht dat je lichaam 1P LSD waarschijnlijk wel goed kan verwerken en dat het niet heel giftig is. Er zijn ook niet veel meldingen van lichamelijke klachten na het gebruik. Maar net als met andere psychedelica, kan 1P LSD wel problemen geven als je al mentale gezondheidsproblemen hebt. Dus als dat voor jou geldt, is het beter om helemaal geen psychedelica te gebruiken.

Kan je een (1P) LSD overdosis nemen?

Het is niet bekend hoeveel 1P-LSD je moet nemen om een overdosis te krijgen, maar heel hoge doseringen kunnen wel mentale problemen veroorzaken. Denk aan erge angsten, rare gedachten, paniekaanvallen en zelfs psychoses. Meestal heb je dan geen medische hulp nodig, tenzij het echt heel erg wordt. In dat geval kunnen antipsychotica medicijnen soms helpen om de slechte mentale effecten minder te maken. Deze problemen zijn veelal van tijdelijke aard maar kunnen ook langer durende gevolgen hebben.

De verslavingsgevoeligheid van 1P LSD

Er zijn tot nu toe geen formele studies uitgevoerd naar de verslavingsgevoeligheid van 1P LSD bij mensen. Echter, gezien de grote overeenkomst met LSD, kan worden aangenomen dat het risico op verslaving laag is. In de literatuur zijn er zelfs geen gevallen bekend waarin het gelukt is om dieren verslaafd te maken aan LSD. Dit zou kunnen suggereren dat er een lage kans op misbruik en afhankelijkheid is.

Wat betreft ontwenningsverschijnselen: er zijn vrijwel geen meldingen van zulke symptomen na het stoppen met het gebruik van LSD en zijn varianten zoals 1P LSD.

Bovendien bouw je na het innemen van (1P) LSD heel snel een tolerantie op. Deze tolerantie is na ongeveer 5-7 dagen al gehalveerd en verdwijnt meestal volledig na zo’n twee weken, zolang je in de tussentijd niet opnieuw gebruikt. Interessant is dat 1P-LSD ook zorgt voor wat bekend staat als ‘kruistolerantie’. Dit betekent dat als je 1P-LSD hebt gebruikt, je ook minder gevoelig zult zijn voor andere psychedelische middelen voor een bepaalde periode.

Gevaarlijke Interacties: De Risico's van het combineren van (1P) LSD met Andere Middelen

Hoewel psychedelica zoals 1P LSD en LSD op zichzelf als relatief veilig worden beschouwd, kan de combinatie met andere stoffen de risico’s aanzienlijk verhogen, soms zelfs tot een gevaarlijk of levensbedreigend niveau. Hieronder volgen enkele bekende riskante combinaties, maar deze lijst is zeker niet uitputtend. Het wordt sterk aangeraden om (1P) LSD of andere psychedelica niet te mengen met andere stoffen.

In dit geval nemen we aan dat 1P LSD een vergelijkbaar, zo niet identiek, profiel van gevaarlijke interacties heeft als LSD. Het is daarom belangrijk om uiterst voorzichtig te zijn bij het overwegen van het combineren van deze stof met andere middelen.

Lithium is een medicijn dat vaak wordt gebruikt om bipolaire stoornis te behandelen. Er zijn veel verhalen van mensen die zeggen dat het mixen van dit medicijn met psychedelica zoals 1P-LSD het risico op ernstige geestelijke gezondheidsproblemen, zoals psychose en zelfs toevallen, flink kan verhogen. Daarom is het echt geen goed idee om deze twee samen te gebruiken.

Cannabis kan de effecten van 1P LSD versterken op een manier die je misschien niet verwacht. Deze mix kan je risico op slechte mentale effecten, zoals angst, paranoia en zelfs paniekaanvallen of psychose, een stuk groter maken. Als je toch besluit om deze twee te mixen, is het slim om echt voorzichtig te zijn. Begin bijvoorbeeld met veel minder cannabis dan je normaal zou gebruiken en wacht even voordat je weer inhaleert, om te voorkomen dat het je te veel wordt.

Stimulerende middelen zoals speed, cocaïne en Ritalin hebben invloed op veel delen van je hersenen en kunnen de manier waarop dopamine werkt veranderen. Als je deze stimulerende middelen mengt met 1P-LSD, kun je veel meer kans hebben op angst, paranoia en zelfs paniekaanvallen of rare gedachtes. Deze combinatie kan ook je risico op extreme opwinding en psychose flink verhogen. Het is dus echt geen goed idee om deze stoffen samen te gebruiken.

Tramadol staat erom bekend dat het de kans op epileptische aanvallen kan verhogen, en psychedelica zoals 1P LSD kunnen bij sommige mensen ook aanvallen veroorzaken. Als je deze twee samen gebruikt, loop je dus een veel hoger risico op een epileptische aanval. Deze combinatie is echt af te raden.

De legale status van 1P-LSD

1P-LSD is niet opgenomen in het VN-Verdrag inzake psychotrope stoffen. Het wordt in veel landen geacht in een juridisch grijs gebied te bestaan, wat betekent dat hoewel het niet specifiek illegaal is, personen toch kunnen worden aangeklaagd voor het bezit ervan onder bepaalde omstandigheden.

Nederland: Gebruik, bezit en productie van 1P-LSD is legaal in Nederland.

Oostenrijk: 1P-LSD is technisch niet illegaal, maar het kan onder de NPSG (Neue-Psychoaktive-Substanzen-Gesetz Österreich) vallen als een analoog van LSD, waardoor het illegaal is om het voor menselijke consumptie te leveren.

Canada: 1P-LSD wordt niet genoemd in de Controlled Drugs and Substances Act, dus is het technisch gezien niet illegaal.

Tsjechische Republiek: 1P-LSD is sinds 1 januari 2014 een gecontroleerde stof.

Denemarken: Per 25 augustus 2015 wordt 1P-LSD specifiek genoemd op de lijst van illegale stoffen.

Estland: 1P-LSD is een ainete I (Schedule I) gecontroleerde stof vanaf 1 juni 2017.

Finland: 1P-LSD is een gereguleerde stof vanaf 15 november 2018.

Duitsland: 1P-LSD staat vanaf 18 juli 2019 onder controle van de NpSG (Wet Nieuwe Psychoactieve Stoffen). Productie en invoer met het doel het op de markt te brengen, toediening aan een ander en handel is strafbaar. Bezit is illegaal maar niet strafbaar.

Japan: 1P-LSD is een gecontroleerde stof.

Letland: 1P-LSD is illegaal in Letland. Hoewel het niet officieel op de lijst staat, wordt het gecontroleerd als een LSD-structuuranaloog als gevolg van een wijziging die op 1 juni 2015 is doorgevoerd.

Litouwen: 1P-LSD is illegaal in Litouwen en wordt specifiek genoemd op de lijst van illegale stoffen sinds 21 september 2015.

Noorwegen: 1P-LSD is een gecontroleerde stof sinds 14 februari 2013.

Roemenië: 1P-LSD is een gecontroleerde stof.

Singapore: 1P-LSD is een klasse A gecontroleerde stof.

Zweden: Naar aanleiding van de verkoop als designerdrug is 1P-LSD op 26 januari 2016 illegaal gemaakt in Zweden.

Zwitserland: 1P-LSD is een gecontroleerde stof die specifiek wordt genoemd onder Verzeichnis E. Het is illegaal sinds december 2015.

Turkije: 1P-LSD is illegaal in Turkije sinds februari 2016.

Verenigd Koninkrijk: 1P-LSD is illegaal om te produceren, leveren of importeren onder de Psychoactive Substance Act, die van kracht werd op 26 mei 2016.

Verenigde Staten: 1P-LSD is unscheduled in de Verenigde Staten van Amerika. Aangezien 1P-LSD kan worden beschouwd als een prodrug voor LSD, kan het bezit en de verkoop ervan in de Verenigde Staten vervolgd worden onder de Federal Analogue Act.

Disclaimer

Bovenstaande informatie is online onderzocht en wordt enkele keren per jaar bijgehouden na publicatie van dit artikel. Je bent altijd zelf verantwoordelijk voor het kopen danwel gebruiken van 1P-LSD.

One comment

 1. […] doen door een professionele instantie zoals Jellinek. Een nog veiligere optie is om te kiezen voor 1P-LSD, dat in een gecontroleerd laboratorium wordt geproduceerd. Hiermee weet je zeker dat je een zuiver […]

Geef een reactie
0
0
Winkelwagen
Er zit niks in je winkelwagenNaar de winkel pagina
Calculate Shipping
Deze producten vindt je misschien interessant
Deze producten vindt je misschien interessant

Wil je misschien 10% korting?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief, we beloven dat we je niet te veel zullen mailen!