Shopping Cart

GRATIS verzending vanaf €10,- | Volg ons op Instagram!

Zijn microdosing truffels legaal?

Het is een logische en veelgestelde vraag: zijn microdosing truffels legaal? De werkzame stof in zowel truffels als paddo’s heet psilocybine, daarnaast is er nog een tweede stof en dat is psilocine. Ze bevatten vanzelfsprekend nog meer stoffen maar dit zijn de stoffie die de ‘tripeffecten’ veroorzaken. In 100% pure vorm zijn deze beide stoffen in Nederland illegaal, ze staan namelijk vermeld op lijst 1 van de opiumwet

Het verdrag van Psychotrope stoffen.

Deze stoffen staan op deze lijst omdat Nederland bij het Verdrag van Psychotrope stoffen van de VN is aangesloten en derhalve is Nederland verplicht om deze stoffen te verbieden. Psylocybine, de voornaamst werkende stof, mag dus in Nederland niet in pure vorm worden verhandeld met als uitzondering wetenschappelijke en medische doeleinden. Vanzelfsprekend valt microdoseren hier niet onder! Het verdrag is echter niet van toepassing op levende organismen zoals paddo’s en truffels. Als dat het geval zou zijn dan zou de overheid actief dit natuurproduct moeten gaan vernietigen in de natuur, met alle gevolgen van dien. Dit is natuurlijk een onwerkbare maar vooral onwenselijke situatie. 

Zijn microdosing truffels legaal - zelfmicrodoseren.nl

Verkoop toegestaan in onbewerkte vorm

En truffel en een paddo zijn niet bewerkt of gemanipuleerd, psilocybine komt hier van nature in voor en daarom mocht dit vrij verhandeld worden. In 2008 is er echter een verbod gekomen op de verkoop van verse paddenstoelen omdat deze door de overheid op lijst 2 van de opiumwet plaatste, dit verbod is nog steeds van toepassing.

Een verse truffel is echter géén paddo en daarom valt de truffel niet onder het verbod en kan de truffel dus legaal verhandeld worden zonder restricties. Het bezit ervan is dus niet strafbaar. Dit geldt nadrukkelijk voor verse truffels en niet voor gedroogde, dat is net zoals de gedroogde paddo illegaal want het Verdrag van Psychotrope stoffen verbied bewerking van stoffen die op de lijst staan.

Zelfmicrodoseren.nl truffel utopia

Microdoseren en autorijden

Officieel gezien is de truffel een drugs en zou je niet mogen deelnemen aan het verkeer als je dit hebt gebruikt. Voor verschillende soorten drugs is er een drempelwaarde vastgesteld, zit je hierboven dan ben je in overtreding. Voor truffels is deze grens er niet, psilocybine is overigens niet met een speekseltest waar te nemen maar wel met een bloedonderzoek. Ben je betrokken bij een verkeersongeval en moet je meewerken aan een bloedonderzoek dan kan dus worden aangetoond dat je onder invloed bent van de truffels. Hoewel je natuurlijk aan het microdoseren bent voor de positieve uitwerkingen ben je voor de wet gewoon onder invloed van drugs. Als je van meniing bent dat je door het microdoseren niet in staat bent om deel te nemen aan het verkeer, doe dit dan vooral niet en ga je dosis verlagen want dit zou absoluut niet het geval mogen wezen

Conclusie, zijn microdosing truffels legaal?

De werkzame stof psilocybine mag ik natuurlijke, onbewerkte vorm vrij verhandeld worden en dat betekend dat de volgende producten in Nederland volledig legaal zijn:

  • Verse truffels
  • Growkits voor paddo’s (eigen gebruik)

De volgende producten zijn illegaal:

  • Verse paddo’s
  • Gedroogde paddo’s
  • Gedroogde truffels
Geef een reactie
We zijn bereikbaar via Whatsapp!